Linie do chleba dla przemysłu Maszyny do produkcji chleba

Benier - Linie do produkcji chleba

Dopasowane dla Twojej piekarni. Posiadają szeroki zakres działania: od pieczywa pszennego, przez mieszane do żytniego. Istnieje możliwość skonfigurowania linii dla piekarni rzemieślniczych, półprzemysłowych i przemysłowych.

  • wydajność od max. 1.500szt./h do 10.000szt./h
  • dzielarki przystosowane do podziału ciast luźnych o dużej garze w kotle, wyposażone w komory kwasoodporne wykonane w technologii NI-re zapobiegają powstawaniu wżerów w systemie dzielącym.
  • szeroki wybór zaokrąglarek: stożkowe, walcowe, cylindryczne, taśmowe z systemem HDS.

Międzygarownie w postaci szaf z kołyskami z czasem odpoczynku dostosowanym do technologii produkcji mogą być wyposażone w agregat porotwórczy dla lepszej kontroli procesu międzygarowania. Statyczne międzygarownie w postaci taśm leżakowania pozwalają na wykorzystanie ciepła piekarni oraz pozwalają na zaoszczędzenie miejsca. Szeroki wybór wydłużarek zapewnia optymalny dla państwa produktów.

Wydłużarki mogą być wyposażone w:

  • bęben z amortyzorem zapewniający idealne wybicie pęcherzy powietrznych
  • wałki centrujące pozwalające na równe ułożenie kęsa
  • płytę o regulowanym kształcie pozwalającą na nadanie kształtu bochenka
  • płytę z własnym napędem dla pieczywa specjalnego tj. sandwich, bagietka itp.
  • płytę z nożem nacinającym.
Do góry